Interessante en nuttige externe links

Alle links op deze pagina staan op alfabetische volgorde. Er is dus geen sprake van 'het beste' of 'het meest belangrijk' zijn van de hoogst genoteerde. We hebben drie sets met links voor u samengesteld:
  • De eerste set links betreft informatie, opleidingen en bij een Wikipedia (en + nl) zoeken op het deelgebied alternatieve geneeswijzen. Bij het merendeel van de genoemde academies en instituten heb ik zelf een groot gedeelte van mijn kennis opgedaan.
  • De tweede set eronder bevat links naar producten, fabrikanten en importeurs.
  • De derde set bevat links naar een klein aantal laboratoria.
De externe links worden in een nieuw browservenster geopend. Ge spit maar lekker in 't rond!


Informatie, opleidingen en de Wikipedia


Academie SAGHO
De academie SAGHO verzorgt beroepsopleidingen in de alternatieve geneeskunde.
Academie voor Chinese Geneeswijze (Qing-Bai)
De Qing-Bai geeft een aantal HBO opleidingen met onder andere: basisvakopleiding of BVO Chinese geneeskunde, Tuina en acupunctuur.
Academisch College voor Mesologie (ACM)
Een mesoloog integreerd zijn of haar kennis in de reguliere geneeskunde met de kennis verworven in de alternatieve geneeswijzen. De mesoloog wil ook graag samenwerken met een reguliere arts en vormen van complementaire geneeswijzen. Bij deze laatste kan u denken aan bijvoorbeeld acupunctuur, chiropractie, fysiotherapie of osteopathie.
Instituut Kleurenpunctuur Nederland (IKN)
Bij het IKN vindt u onder andere: kleurenpunctuur en infraroodtherapie, Kirlianfotografie, cursussen en een therapeutenlijst.
Internationaal Mandel Instituut (IMI)
Esogetische Medizin volgens Peter Mandel. Energetische Terminalpunkt Diagnose (ETD), kleurenpunctuur en pijntherapie.
Internationaal Mediterrane Universiteit (IMU)
Een website met opleidingen en therapeuten in het Duits.
Register beroepsbeoefenaren natuurlijke gezondheidszorg (RBNG)
De RBNG is een overkoepelende organisatie die therapeuten op HBO-niveau certificeert en registreert in een openbaar register.
SORAG Akademie
De SORAG Akademie heeft diverse opleidingen.
Stichting GezondZorg (SGZ)
Op deze website onder andere: de doelstellingen en therapeuten zoeken.
Therapeutisches Haus
Therapeutisches Haus Martin Keymer met onder andere: Bioresonanz-therapie, Vernetzte Testtechnik en IMU. Er zijn veel documenten in de Duitse taal te vinden.
Tuchtrecht beroepsbeoefenaren natuurlijke gezondheidszorg (TBNG)
De non-profitorganisatie TBNG verzorgt tuchtrecht voor beroepsbeoefenaren binnen de natuurlijke gezondheidszorg. Arda heeft hier een licentie.
TwillMed
TwillMed Benelux is de importeur van Bicom bioresonantie apparatuur. Op deze website vindt u informatie over bioresonantie en de Bicom zelf. Verder is er een therapeutenlijst, literatuur betreffende de bioresonantie en omgekeerde osmose waterzuivering.
Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (V.B.A.G.)
De VBAG is een beroepsvereniging met o.a. informatie over de aangesloten therapeuten. Arda is A-lid sinds 1999 (haar licentienummer is: 990605A).
Wikipedia in het Engels
De Engelstalige Wikipedia is vaak nog veel uitgebreider dan onze Nederlandse versie.
Wikipedia in het Nederlands
Dit is de vrije encyclopedie. Met links naar verschillende alternatieve geneeswijzen. U vindt daar o.a. Ayurveda, bioresonantie, fytotherapie, homeopathie, kinesiologie, natuurgeneeswijzen, orthomoleculaire therapie, reiki en touch for health. Er is daar erg veel te lezen. De meeste pagina's hebben ook weer doorverwijzingen naar gerelateerde onderwerpen. Er staan vaak ook referenties, literatuur en andere websites vermeld.


Producten, fabrikanten en importeurs


Deze tweede set links geeft een overzicht van fabrikanten en importeurs. Zij produceren en/of leveren producten op het gebied van onder andere: homeopathie, Ayurveda, orthomoleculair, voedingssupplementen, vitamines en fytotherapie.
ALFytal / OrthoBasics - Midwoud
ALFytal vermeld: Modulesuppletie betekent veilige en effectieve voedings-supplementen. Hier is ook een verklarende allergenentabel te bekijken.
AOV Orthomoleculaire Voedingssupplementen - Nootdorp (per 1-9-09: Almere)
Het bedrijf ontwikkelt, produceert en levert een uitgebreid assortiment. Het zijn orthomoleculaire voedingssupplementen, waaronder: vitamines, mineralen, aminozuren, vetzuren, fytotherapeutica, orgaanconcentraten, probiotica en enzymen. AOV vertelt nauw samen te werken met de Stichting orthomoleculaire educatie (SOE) en overlegt met een groot aantal artsen en therapeuten. Er is ook een overzicht van producten. Ze zijn allen voorzien van toepassings-mogelijkheden, samenstelling, eigenschappen en met de bijbehorende prijzen. Voor therapeuten is er een testset te koop. Deze website bevat veel informatie.
Ayurveda Health - Honselersdijk
Het berijf IHC dr. van der Stelt (www.drvanderstelt.nl) is in 2007 overgegaan in Ayurveda Health. Er zijn verschillende pagina's met een overzicht van zelfzorg, Ayurvedische zorg, de suikerstofwisseling, massageolie, verzorging, yoga en meditatie. Verder nog wierook, thee, kaarsen, boeken, CD's, DVD's en per provincie de verkooppunten.
Balance Pharma - Montfoort
Deze firma ontwikkelt, produceert en verkoopt natuurlijke producten. Er is te lezen dat ze een uitgebreid assortiment aan fytotherapeutische, orthomoleculaire, bio-resonantie en Ayurvedische middelen hebben. Men organiseert regelmatig thema-avonden en workshops en verkoopt ook diverse testsets met testbuisjes.
Biodynamics
Zie Metagenics.
BioPhysics - Brunssum
BioPhysics heeft als doelstelling het introduceren en integreren van biofysische therapievormen en geneeswijzen, in het bijzonder de bioresonantie. Dit in praktijken en medische centra voor natuurgeneeswijzen, holistische geneeswijzen en of preventief medisch onderzoek en dergelijke in Europa. We zien hier onder andere electro-acupunctuur volgens Vega of Voll (EAV), MORA-bioresonantie-therapie apparatuur en magneetveld-therapie.
Bloesem Remedies Nederland - Horst
Een van de doelstellingen is het distribueren en produceren van kwalitatief hoogstaande bloesem remedies. U vindt er tevens celzouten volgens dr. Schü▀ler, essentiële oliën, Japanse wierook en boeken. Verder ook natuur cosmetica en kaarten zoals tarot, Kabbala- en inzicht-kaarten. Men organiseert ook workshops.
Bonusan - Numansdorp
Bonusan levert verschillende producten: traditionele fytotherapie, gestandaardiseerde fytotherapie, gemmotherapeutica, biotherapie en orthomoleculaire therapie. Het is hun missie om, voor de natuurgeneeskundige praktijk, natuurlijke middelen van hoge kwaliteit te blijven ontwikkelen en produceren.
Cell Care - Harderwijk
Cell Care zegt hoogwaardige voedingssupplementen in verschillende unieke productlijnen te ontwikkelen en produceert van grondstof tot eindproduct onder hoogwaardige omstandigheden. We zien hier aminozuren, vitamines, mineralen, botanicals (gestandaardiseerde kruiden), essentiële vetzuren en complexmiddelen. Men heeft een educatieprogramma en er worden workshops aangeboden.
Centropa - Maastricht
Tot de kernactiviteiten van Centropa behoort het importeren of ontwikkelen en vervaardigen van door artsen en therapeuten geselecteerde dan wel gewenste producten van gegarandeerd zuivere kwaliteit. U vindt daar Thorne producten zoals aminozuren, antioxidanten, botanicals, mono- en combinatie-preparaten, enzym-preparaten, flavonoïden, vetzuren, sporenelementen en orgaanpreparaten.
De Ambachtelijke - Castricum
Zij maken natuurcosmetica en de Harmonie-serie bevat het BDIH-keurmerk.
De Ambachtelijke in Castricum zegt u een uniek assortiment zuivere en werkzame natuurproducten voor welzijn, verzorging en gezondheid te brengen. Er staat ook een lijst met verkooppunten en de mogelijkheid tot zoeken op postcode.
DNH Research - Montfoort
DNH doet onderzoek aan en is fabrikant van een breed assortiment aan producten, waaronder fytotherapie, orthomoleculaire supplementen, energetische middelen en ook producten voor uitwendig gebruik. De productie vindt plaats onder de strenge GMP - dit is good manufacturing practice - normering.
Energetica Natura Nederland - Hulst
Op de site is te lezen dat Energetica Natura staat voor de oerenergie die in alle levende materie zoals planten, mensen en dieren aanwezig is. Men levert producten van Biotics Research Corporation, Symbiopharm GmbH, Natural Immunogenics Corporation en Jacob Laboratories. U vindt er diverse categorieën met producten zoals ademhaling, proteïnen, antioxidantia, bloedsuiker, detoxificatie, ontzuring, hersenen, immuunsysteem, prebiotica, probiotica, spijsvertering en vetzuren. Er is ook een alfabetische lijst van alle producten.
Euro-Nutri
Zie Metagenics.
Frenchtop Natural Care Products - Hoorn
Frenchtop zegt producten te bieden voor innerlijke en uiterlijke verzorging die gemaakt worden van kwalitatief hoogstaande en veilige ingrediënten, waarbij de natuur de grootste inspiratiebron vormt. We zien hier producten zoals New Chapter voedings-supplementen, Avalon, Skinwonder, Tropical Brown en Henna Plus. De supplementen bestaan uit: New Chapter, Probiotic nutriënten, Minami Nutrition, Supercriticals en MycoMedicinals (organische paddestoelen).
Heel - Axel
Men zegt er dat de Duitse onderneming Heel farmaceutische producten van het hoogste kwaliteitsniveau maakt. De producten zijn gebaseerd op de homotoxicologie. U kunt er zoeken op de naam van een product of met een trefwoord.
Himalaya Herbal Healthcare - Bangalore (Latvia)
Ayurveda, kruiden en mineralen, onderzoekingen in Adobe Acrobat formaat (.pdf) en de mogelijkheid om op kruiden te zoeken. De website is Engelstalig. Er is ook een Europese website maar de Nederlandse vertaling is niet zo goed.
Holisan Health Products (HHP) - Lelystad
De firma Holisan distribueert Ayurvedische middelen, huidverzorging en Clark therapie. Er is een beknopte en uitgebreide beschrijving per product te vinden.
Metagenics Nederland - Eede
Euro-Nutri is een dochtermaatschappij van Biodynamics. De missie van Biodynamics is het leveren van hoogwaardige kwaliteitsproducten om de fysiologische, cognitieve, emotionele en fysische functies van de dynamiek van mens en dier te ondersteunen. Sinds mei 2006 behoren beide bedrijven tot een Amerikaanse firma, Metagenics. Euro-Nutri zal Metagenics Nederland gaan heten. Hieronder de links naar de respectieve websites:
De Extra-Nutri zelfverzorgings supplementen.
FuncioMed voor aanbevolen voedingssupplementen: bioflavonoïden, antioxidanten, enzymen, essentiële vetzuren, macronutriënten, detoxificatie, mineralen, multivitaminen, planten, prebiotica, probiotica, vitaminen en specialiteiten. U kunt er zoeken op rubriek, gezondheid en alfabetisch.
SportsTech, veilige en effectieve supplementen voor sporters.
Minami Nutrition - (wereldwijd)
U vindt hier onder andere producten voor emotioneel welzijn, concentratie, begeleiding van de zwangerschap en borstvoeding, een goede cholesterol en ontspanning (relaxatie) maar ook Japanse groene thee. Er wordt veel gebruik gemaakt van omega-3 en omega-6 vetzuren zoals DHA en EPA. Gegevens per supplement zoals verzadigde vetten, mono-onverzadigde vetten en poly-onverzadigde vetten. Er zijn aparte producten voor kinderen en volwassenen. Het is mogelijk om de brochure, literatuur enzovoorts te downloaden. Verder ook, per product, analyses van de farmaceutische zuiverheid. De produkten worden door Frenchtop (hier boven) geleverd.
Nagel - Borculo
Dit is de website van Holland Pharma. Holland Pharma is een groothandel in drogisterij-artikelen, zelfzorgmedicatie, lichaamsverzorging, voedingssupplementen, natuur-geneesmiddelen, homeopathie en alle aanverwante medische producten. Het assortiment bestaat uit meer dan 63.000 verschillende artikelen. U kunt zoeken in het hele assortiment. Dit kan onder andere op merk, zoals Nagel. De verkoopprijzen worden ook getoond.
Nutramin - Amersfoort
Nutramin heeft een brede lijn enkelvoudige kruidenproducten en weerstandverhogende producten die werken tegen schimmel-, parasieten- en bacteriële belasting van Pervital. Er kan gezocht worden naar een product of de ingrediënten die daarin verwerkt zijn. De distributie en import van de Texaanse Biotics Research producten worden sinds 1 maart 2011 door Energetica Natura verzorgd.
Orthica - Almere
Orthica ontwikkelt uiteenlopende voedingssupplementen zoals onder andere vetzuren, antioxidanten, mineralen, vitaminen, multivitaminen (multi's) en een aantal producten voor kinderen en de spijsvertering.
Ortholon - Eindhoven
Op de website is te lezen dat Ortholon b.v. specialistische kwaliteitspreparaten ontwikkelt en verkoopt. De voedingssupplementen zijn gebaseerd op een natuurlijke samenstelling en gericht op de ondersteuning van de gezondheid. Men levert vitaminen, multi- vitamineralen - deze bestaan uit meerdere vitaminen en mineralen - mineralen, probiotica, vetzuren, antioxidanten, fytonutriënten, kruiden, speciale formule's en producten op basis van kefir.
Orthomed - Groningen
Volgens de website van Orthomed maakt Euro Energy Resources producten voor de gezondheid, voedingssupplementen / orthomoleculair en gemmotherapie. U vindt er ook dieetadviezen en indicatielijsten per letter van het alfabet.
Proviform - Bergen op Zoom
De firma vertelt hier hoogwaardige voedingssupplementen van professionele kwaliteit te leveren. In het assortiment vinden we de merken Nature's Life, Thompson en de Proviform productlijn. Te zien zijn de verschillende vitaminen, aminozuren, kruiden (ook vloeibare), mineralen, multivitaminen, antioxidanten en essentiële vetzuren. Verder ook producten voor botten en gewrichten zoals glucosamine en MSM, dit samen met de advies prijzen.
Sano Pharm Nederland - Barneveld
Deze firma levert therapeutische preparaten van HorFerVit en Petrasch, geïntegreerde homeopathica van SanoProducts en homeopathische complexmiddelen van Pascoe. Men heeft ook fytotherapie van Klein en FoodState alsmede vitaminen en mineralen van SanoPharm (voorheen Nature's Own), waaronder WholeFood vitaminen en mineralen. Verder zien we nog Padma Tibetaanse kruidenformules. Men organiseert ook opleidingen zoals acupunctuur, auriculo (westerse ooracupunctuur), irisdiagnostiek, polsdiagnostiek en systemische enzymtherapie.
Solgar Vitaminen Holland - Haarlem
Solgar is sinds 1947 gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van kwalitatief hoogwaardige voedingssupplementen. Kennis en educatie op het gebied van voeding en gezondheid staan centraal in hun activiteiten. Van alle producten is de samenstelling, toepassing, dosering en eventuele toevoegingen in te zien.
Springfield Nutraceuticals - Oud-Beijerland
De firma Springfield ontwikkelt unieke supplementen. Dit zijn onder andere aminozuren, antioxidanten, carotenoïden, co-enzymen, voor het immuunsysteem, kruiden, mineralen, proteïne, spoorelementen, vetzuren, vitamines en speciale supplementen.
The Ortho Company - Gendringen
Deze firma levert Plantina orthomoleculaire voedingssupplementen zoals vitamine C, multivitaminen, algen en specialiteiten. De eerste naam was Plantina Nederland.
TIMM Health Care - IJsselstein
Het leveringsprogramma van TIMM Health Care omvat: Steigerwald geneeskrachtige kruiden, Pekana en Homeěcare homeopathische geneesmiddelen, Multi Cuur multi-vitamine, Kiemplant gemmotherapeutica en Hylak forte voor de opbouw van de darmflora. Er kan daar op verschillende manieren naar een aandoening gezocht worden. U kan op de afbeelding van een man of vrouw klikken of via een toetsenbordje de beginletter aanklikken. Verder is er een zoekvenster waarmee op een heel woord gezocht kan worden. Er wordt een prijslijst als download aangeboden: de eerste op alfabet en de tweede op leverancier geordend.
Totaal Balans - Slagharen
Op deze website worden onder andere therapeutische apparaten, testsets (het is een flink aantal), testbuisjes en flesjes aangeboden. Men biedt ook een opleiding die drie jaar duurt. De testmethodiek waarmee in de opleiding wordt gewerkt blijkt voortgekomen uit de kinesiologie, de leer van de functie van spieren en gewrichten.
TS Products - Harderwijk
U vindt hier Bach bloesem remedies, Pflüger natuurmiddelen, Sambucol, Green Magma, Urtizon en de Cuur afslankversneller.
Venamed - 's Hertogenbosch
De site meldt dat er kwalitatief hoogwaardige natuurlijke voedingssupplementen worden geleverd. Het betreft onder andere MSM, Q10, omega-3, -6 en -9 vetzuren en kruidenthee. Verder producten voor ontspanning, afweer en immuunsysteem, spieren en gewrichten, darmbacteriën ofwel probiotica, lipblaasjes, de menstruatie en overgang. Per 1 februari 2008 heeft Vital Direct het assortiment van Venamed overgenomen.
Vitafytea - Eede
De firma Vita Fytea levert diverse voedingssupplementen. Ook hier kunnen per product de gegevens bekeken worden.
Vitakruid - Nieuw-Vennep
De firma VitaKruid zegt uitsluitend voedingssupplementen van een uitstekende kwaliteit te ontwikkelen en verkopen die gespecialiseerd zijn op het bewegingsapparaat zoals gewrichten, botten, spieren en bindweefsel. Daarnaast hebben zij producten ontwikkeld ter bevordering van de gezondheid en vitaliteit.
Vitalize Products - Gorinchem
Vitalize Products ontwikkelt en levert orthomoleculaire voedingssupplementen.
Vitals - Wormerveer
De firma Vitals levert vitaminen, mineralen, spoorelementen, multivitaminen, vetzuren en oliën, producten voor de stofwisseling en spijsvertering en tevens probiotica van Natren. Sinds oktober 2006 heeft men ook een bijsluiter website. Hier wordt - van alle supplementen - onder andere de samenstelling, de hulpstoffen, het gebruik, eventuele interacties en allergie-informatie getoond. Er kan gezocht worden op bestelcode, productcategorie en in de alfabetische lijst met producten.
Vita Producten - Zeewolde
Deze firma heeft ongeveer 180 expediënten - een redmiddel of uitweg - voor de arts en/of therapeut. Men levert een aantal groepen producten: voor exoneratie (exonereren, ontlasten of uitdrijven). Voor functieherstel en suppleties, dit zijn verzorgende en additieve expediënten met een reinigende en opbouwende structuur. Verder 'Essentia Energetica' oftewel: in essentie energie. Dit betreft op kwalen en pathologie gerichte expediënten die uitgaan van het deblokkeren van systemen. Men heeft ook syntheses op basis van water en alcohol. Er zijn opleidingen, onder andere voor oogdiagnostiek (iriscopie), de Bio-tensor en medische basisvakken op H.B.O niveau.
Vita Reform - van der Snoek - Wommels
Bij Vita Reform de Schüssler celzouttherapie, producten, prijslijst en verkooppunten.
VitOrtho - Den Haag
VitOrtho is importeur en distributeur van voornamelijk NOW Foods aminozuren, enzymen, kruiden, mineralen, multi formules, orotaten, probiotica en vitaminen. U vindt er prijslijsten en de gegevens per product.
Vitotaal - Weesp
Vitotaal is een van de merken van Santesa. Men levert voedingssupplementen, vitamines, mineralen en Fytotherapeutische producten. Verder nog specifieke producten voor huid en haar.
Volatile Aromatherapie - Wijhe
U vindt hier aromatherapie, aroma-lampjes, de verschillende essentiële oliën op alfabet en aromastenen. Men houdt ook workshops en biedt curcussen aan.
VSM - Alkmaar
VSM zorgt voor het ontwikkelen, de productie en het beschikbaar stellen van natuurlijke geneesmiddelen, gezondheidsproducten en voedingssupplementen. Al van oudsher is VSM specialist in homeopathische en fytotherapeutische (plantaardige) geneesmiddelen. Ze hebben eigen kruidentuinen bij het bedrijf liggen. Alle middelen zijn met bijbehorende prijs te vinden.


Laboratoria


Er bestaan natuurlijk talloze laboratoria in ons land. Ze kunnen geheel zelfstandig opereren of onderdeel zijn van een ziekenhuis dan wel polikliniek. Verder zijn er ook nog laboratoriums die een heel gebied verzorgen (een streeklab) en sommige apotheken bezitten er een.
We hebben ons hier beperkt tot een aantal laboratoria die, naast opdrachten van artsen, ook opdrachten voor onderzoek uitvoeren wat door therapeuten wordt aangevraagd.
ELN - Bunnik
Het Europees laboratorium voor nutriënten is gespecialiseerd in het vaststellen van de voedingstoestand van patiënten en van (ogenschijnlijk) gezonde personen en voert diverse labtesten uit.
KEAC - Weert
Het klinisch ecologisch allergie centrum (KEAC) houdt zich bezig met de klinische ecologie, een stroming binnen de geneeskunde, die de invloed van de omgeving op de mens bestudeert. Zij houdt zich vooral bezig met chemische verbindingen die voorkomen in ons milieu; lucht, water, voeding en medicijnen. Men verricht laboratoriumonderzoek en heeft ook een website voor HPU en HPL.
MGlab - Leeuwarden
MG staat voor microbiologie en gentechniek. Er kunnen bij dit laboratorium verschillende onderzoeken uitgevoerd worden. Een deel van de website is alleen toegankelijk voor artsen en therapeuten.
Pro Health - Weert
Laboratorium Pro Health is gespecialiseerd in darmflora, darmontstekings parameters en voedingsallergie.
RP Vitamino Analytic - Kamperland
Laboratoriumonderzoek, producten en zoeken naar therapeuten op plaats. Een deel van de website is alleen toegankelijk voor professionals. RP Vitamino werkt ook samen met Ortho Linea, een opleidingsinstituut orthomoleculaire geneeskunde. Samen verzorgen ze een opleiding voor darmtherapeut.
De bovenstaande links hebben we voor het laatst gecontroleerd op 7 januari 2010.
Omhoog