Kleurenpunctuur

Kleurenpunctuur is een holistische geneeswijze die door de Duitse homeopaat / acupuncturist Peter Mandel, na jarenlange studie en onderzoek, is ontwikkeld.

Kleurenpunctuur werkt met licht (is energie) en kleuren (is informatie). Er zijn zeven basis- of lichaamskleuren en vier ziels- of geestkleuren. Het principe waarop deze methode berust: de specifieke golflengten (frequenties) en hun diepe inwerking op de overeenkomstige organen (trillingsgetallen).
Met een speciale lichtstift wordt gekleurd licht, via de huid, ingestraald op de diverse van de acupunctuur bekende punten.

De behandelingen zijn onder andere gericht op het versterken van het immuunsysteem, spijsverteringssysteem en lymfesysteem. Maar ook op lymfedrainage, hoofdpijn / migraine, orgaanversterking, slaapstoring, emotionele storingen en hormonale storingen.

Hier staat een foto van de PERLUX® Kleurenpunctuur lichtset. Op deze foto staan twee sets gebogen glazen lichtgeleiders die de Kleurenpunctuur lichtset verder uitbreiden.

Hierboven een foto van de Perlux® kleurenpunctuur lichtset. Deze bestaat uit twee verschillende licht koppen. Deze worden gebruikt met speciaal gekleurde vlakke lensjes en lichtgeleiders van glas. Ze zijn voorzien van een gekleurd uiteinde.

Op deze foto staan twee sets die het werkgebied van de kleurenpunctuur uitbreiden. Het zijn de lichtgeleiders van de Ziels- of Geestkleuren en het zogenaamde Grijze Veld. Al deze glazen lichtgeleiders hebben een gebogen vorm.


De kleuren binnen de kleurenpunctuur

Rood:

Rood is een doordringende kleur. Over het geheel gezien verbetert de rode kleur de functies van onze bloedsomloop. Verder kan deze kleur met goed gevolg gebruikt worden bij een chronische hoest, astma, verschillende huidziektes, een tekort aan rode bloedlichaampjes (bloedarmoede) en ziektes aan de larynx (het strottenhoofd) of klachten aan de stembanden. Deze kleur kent het grootst doordringend vermogen.

Geel:

Geel is de meest heldere van deze kleuren. Deze kleur kan ingezet worden bij ziekten aan de lymfeklieren en lymfevaten. Inzetbaar eigenlijk bij alle zieke klieren en het sterker maken van de zenuwen. Geel vormt een essentiële hulp voor de stofwisseling, de activiteit van onze klieren en het afscheiden van vocht in onze maag (de secretie).

Blauw:

Blauw is een rustige en kalmerende kleur. Deze kleur werkt op alle pijn soorten zeer goed in. Het gebruik van de blauwe kleur geeft rust en doet het krampachtige verdwijnen. Dit geldt ook bij het behandelen van migraine of hoofdpijn. Goede resultaten worden ook bereikt bij verkrampte spieren en pijn in de maag.

Groen:

In de kleurenpunctuur gebruikt een natuurgeneeskundige het groene licht als een therapie tegen kinkhoest, een zakgezwel of blaasgezwel (cyste), diabetes, gewrichts-ontsteking of een oogkwaal. Verder kan er ook mee behandeld worden bij een slijmvlies ontsteking aan de luchtpijp of een gezwel. De groene kleur werkt bevorderend op het ontgiften van het menselijk lichaam.

Oranje:

Door het mengen van geel en rood licht ontstaat de kleur oranje. De oranje kleur heeft een verwarmend effect. De therapeut kan de oranje kleur gebruiken voor het behandelen van verschillende weefselverhardingen (sclerose). Dit kan betrekking hebben op het hart (de hartspier), de hersenen of de (krans)slagaders. Verharding of verkalking van een ader wordt veroorzaakt door weefsel degeneratie van de vaatwand. Verder werkt de therapie met deze kleur heilzaam op anorexia nervosa, een gebrek aan eetlust en een tekort aan rode bloedlichaampjes (bloedarmoede oftewel anemie).

Violet:

Door middel van het gebruik van violet licht kan de natuurgeneeskundig therapeut een behandeling geven op klachten aan de milt, de lymfeklieren en lymfevaten.

Tijdens de therapie met kleurenpunctuur kan gebruik worden gemaakt van slechts een enkele, weldoordachte, kleur. De therapeut kan echter bij een aantal klachten verschillende kleuren afwisselend gebruiken en zodoende de totale werking versterken.
De kleurenpunctuur werkt ook zeer heilzaam bij diverse emotionele blokkades veroorzaakt door trauma's uit de vroege jeugd en / of prenatale tijd.


Infrarood therapie


Hier is de Infrarood lichtset afgebeeld.

Hierboven een opname van de Perlux® infrarood lichtset.
Deze set wordt speciaal toegepast bij het bestrijden van pijn in het algemeen.

Infrarood therapie is een uitbreiding van de kleurenpunctuur. Evenals bij de kleurenpunctuur wordt er, nu infrarood, licht via de verschillende punten bekend van de acupunctuur, op de huid ingestraald.

Op dezelfde manier als planten, voor hun fotosynthese, de stralen van de zon opvangen wordt er nu infrarood licht geabsorbeerd door onze weefsels in het lichaam.

Het zwaartepunt van deze therapie ligt met name bij het bestrijden van pijn en de behandeling van chronische ziekten en degeneratieve ziekten.

Infrarood licht heeft een gunstige werking op verschillende orgaansystemen: de weefsels in het lichaam herstellen en de afweer wordt weer opgebouwd.

De celdeling wordt bevorderd, een afwijkend celgedrag behandeld en de antibacteriële (tegen bacteriën) activiteit wordt gestimuleerd en verbeterd.
homebioresonantiebiotensorcraniosacraalelectroacupunctuur
fytotherapiehomeopathie • kleurenpunctuur • orthomoleculairlinks
ayurvedanieuwscontactcurriculum vitaedisclaimertesten
• • • artikelenoverzicht van de websitelexiconzoeken • • •