Electroacupunctuur (EAV)

Electroacupunctuur volgens Voll (EAV) werd in ongeveer 1955 door dr. Voll ontdekt en in de daarop volgende jaren doorontwikkeld tot een verfijnde diagnostische methode van meten. Het is een moderne vorm van onderzoek waarbij reacties van het menselijk lichaam cijfermatig in kaart worden gebracht. Deze methode is gebaseerd op twee oude beproefde geneeswijzen, namelijk de Chinese acupunctuur en de homeopathie, en vormt zo een kombinatie van Westerse electronica met Chinese acupunctuur.

Het grondprincipe: bepaalde acupunctuurpunten op de huid hebben een wederzijdse relatie met bepaalde organen en weefselstructuren in het menselijk lichaam. Deze punten hebben een andere elektrische weerstand dan de er omheen liggende huid. Door dit te meten wordt, door middel van een meetwaardentabel, het functioneren van het gehele menselijke lichaam in kaart gebracht.

Deze verfijnde diagnostische methode, zonder gebruik te maken van naalden, biedt belangrijke voordelen. Er kan exact bepaald worden waar de oorzaak van een klacht zich bevindt. Ook kunnen ziekteprocessen in een vroeg stadium onderscheiden worden. Dit veelal vóór ze door de gebruikelijke klinische tests zijn vast te stellen.
Dit is een foto van het electroacupunctuur apparaat met een van de 'testwabes'. Deze opname toont de testwabe met een aantal glazen testbuisjes van meer dichtbij.

Het electroacupunctuur apparaat met een van de 'testwabes'. Met de wabe worden de te testen stoffen in het meetcircuit opgenomen. Op de foto zijn ook de benodigde testmonsters in glazen testbuisjes te zien.

Hier ziet u de testwabe van meer dichtbij. Verder zijn een aantal gelabelde testbuisjes te zien. Deze kunnen alleen of in kombinatie met elkaar in de wabe geplaatst en gemeten worden.

Met behulp van een zogenaamde 'testwabe' kunnen vele stoffen getest worden. Een testwabe, u ziet hem hier boven afgebeeld, is eigenlijk een mal rond metalen ding. Hij is over vrijwel het gehele oppervlak doorboord. Dit boorpatroon doet je duidelijk denken aan een honingraat. In Duitsland wordt een raat 'wabe' genoemd.

Op te sporen zijn onder andere tot chronische ziekteprocessen leidende oorzaken, toxische belastingen zoals amalgaam, een parasiet of bacterie, allergeen, allergie, ontstekingshaarden, schimmelbesmetting, blokkades, storende littekens en geopathische belasting.

Een electroacupunctuur behandeling kan verder nog ondersteund worden met laagfrequent-therapie. Verder is het mogelijk de juiste middelen of supplementen, en de benodigde dosering hiervan, uit te testen om zo tot een natuurlijk genezingsproces te komen.

De RAVI


De meetopstelling met het electroacupunctuur-apparaat kan nog uitgebreid worden met een klein kastje: dit is de RAVI. Het woord Ravi betekend RAdionische Versterker Inverter. Hiermee kunnen trillingen, van een te testen stof en een voedingssupplement of medicijn, geïnverteerd en versterkt worden.

Het versterken zorgt ervoor dat bij zwakke trillingen toch een duidelijke meting mogelijk wordt. Er zijn verschillende versterkings-factoren in te stellen. Het inverteren biedt de mogelijkheid de trillingen van een te testen stof spiegelbeeldig te maken. Door het innemen (slikken) van bijvoorbeeld erg veel (allopathische) 'geneesmiddelen' kan een meting erg bemoeilijkt worden. De voorziening tot het kiezen van een geïnverteerd meetsignaal maakt het nu mogelijk om veel nauwkeuriger te testen.
Dit is een foto van de RAVI. Deze biedt extra mogelijkheden tijdens de electroacupunctuur metingen. Dit is een opname van alle testwabes die in de praktijk gebruikt worden.

U ziet hier een opname van de RAVI. Dit kastje biedt extra mogelijkheden tijdens de electroacupunctuur metingen.
Er kan nu versterkt en geïnverteerd getest worden.

Een foto van alle testwabes die, hier gevuld met een aantal te testen stoffen, in de praktijk gebruikt worden. Die vooraan rechts staat is van koper terwijl de andere twee van aluminium gemaakt zijn.

Ook dit kastje wordt, net als het bioresonantie-apparaat en het electroacupunctuur-apparaat, door een batterij gevoed en is zodoende volstrekt veilig.

homebioresonantiebiotensorcraniosacraal • electroacupunctuur •
fytotherapiehomeopathiekleurenpunctuurorthomoleculairlinks
ayurvedanieuwscontactcurriculum vitaedisclaimertesten
• • • artikelenoverzicht van de websitelexiconzoeken • • •