BICOM® bioresonantie therapie

De BICOM2000 is een geavanceerd bioresonantieapparaat. Hiermee kan een diagnose gesteld worden maar er is ook zeer breed mee te behandelen. De werking van deze therapie berust op verschillende frequenties. Een frequentie staat voor het aantal electromagnetische trillingen per seconde.
In het menselijk lichaam vindt voortdurend communicatie plaats. Tussen de lichaamscellen vindt deze communicatie, dit is eigenlijk de informatie uitwisseling, plaats door middel van biofotonen. Deze biofotonen zijn lichtflitsen die op bepaalde frequenties, of golflengtes, met elkaar communiceren.

Vergelijk het maar met de radio. Een radiozender zendt uit op bijvoorbeeld 700kHz. Wanneer het radiotoestel ook op deze zelfde frequentie wordt afgestemd ontvang je het gewenste programma (is communicatie).

In ons lichaam, maar natuurlijk ook in dat van huisdieren zoals een kat of hond, worden chemische processen gestuurd door deze electromagnetische trillingen. Dit vinden we ook in de biofysica terug. Een bacterie, parasiet, schimmel, allergie of virusinfectie in het lichaam kan deze trillingen danig in de war brengen. Dit kan in een later stadium een ziek lichaam tot gevolg hebben.

Eenvoudig gesteld bestaan er in ons lichaam twee soorten trillingen. Ik wil hier eerst de lichaamseigen trillingen, binnen een gezond lichaam, harmonisch noemen. Niet-harmonische trillingen hebben dan met een belasting, blokkade of verstoring in het lichaam te maken.

Uit onderzoekingen is gebleken dat het volledige trillingsspectrum voor elke persoon uniek is. Verder heeft elk orgaan in ons lichaam zijn unieke trilling. Dit zelfde geldt overigens ook voor een bacterie, virus of een bepaalde stof.
Op deze foto staat het bioresonantie-apparaat de BICOM2000. Met er bovenop verschillende testbenodigdheden. Dit is een foto van de 'Testwabe'. Hier kunnen een aantal testbuisjes in geplaatst worden.

Dit is een foto van de BICOM2000. Er bovenop staan enige test benodigdheden. Links staat de beker voor de ingang, rechts die voor de uitgang. Iets daarvoor, met het deksel geopend, het apparaatje om de zogenaamde 'chip' te bakken.

Een opname van de 'testwabe'. In de testwabe worden glazen buisjes met, te testen, stoffen in het meetcircuit van de Bicom of het electroacupunctuur-apparaat opgenomen. Verder zijn een aantal gelabelde testbuisjes te zien.

Het behandelen


De niet-harmonische trillingspatronen worden met behulp van de ingangselectrode, via meetsnoeren, op de ingang van de Bicom aangesloten. Het op de ingang aangeboden signaal kan vervolgens verzwakt, versterkt of juist geïnverteerd (dit is spiegelbeeldig) worden.

Vanuit de uitgang van de Bicom worden de therapie-trillingen, weer via de meetsnoeren, door middel van de uitgangselectrode naar de patiënt gestuurd.
Na het stellen van de diagnose wordt er, natuurlijk in overleg met de cliënt, een individueel plan voor het behandelen opgesteld.

Mogelijkheden en voorbeelden


Simpel voorgesteld kunnen niet-harmonische trillingen vanuit elk gestoord onderdeel van het lichaam aan het bioresonantieapparaat gekoppeld worden en vervolgens behandeld. Hier uit volgt dat de bioresonantie therapie zeker niet beperkt is tot het behandelen van slechts een enkele klacht of ziektebeeld.
Met de Bicom kunnen dus vele belastingen en stoffen getest en behandeld worden. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:
 • Allergie en overgevoeligheid.
 • Additieven in de voeding.
  Dit zijn aan voedings- en genotmiddelen toegevoegde stoffen zoals de antioxidanten, kleurstoffen en smaakversterkers. Een gedeelte hiervan draagt een E-nummer. In deze lijst staan alleen de nummers, het zijn er toch wel een dikke 250, die met behulp van het bioresonantieapparaat eerst getest en daarna behandeld kunnen worden.
 • Bacterie en schimmel.
 • Parasiet. Deze link brengt u naar een pagina eigenlijk om te gruwelen. Het afgrijzende zit vooral in het eerste deel: de parasieten!
 • Vitaminen, medicijnen of medicatie - er kan heel veel getest worden - apart, maar ook in een combinatie (denk aan de interactie of wisselwerking!).
 • Pollen, denk bijvoorbeeld maar aan de hooikoorts maanden elk jaar!
 • Chronische aandoening.
 • Een intolerantie in het lichaam. Dit is het onvermogen om een substantie te verdragen.
 • Onjuiste voeding. Dit item is vaak nogal complex. U kunt zelf voedsel meenemen naar de praktijk en op uzelf laten uittesten. Ook hier even een paar voorbeelden:
  • Noten: een pinda of een stukje walnoot.
  • Een vrucht of stuk fruit.
  • Brood, koek of een koekje.
  • Vlees of worst.
  • Kruiden, vis of misschien wel domweg suiker.
  • Een melkproduct dat u, of uw kind, gebruikt. Het kan hier over een eenvoudig brok chocolade gaan. Een koemelk allergie komt helaas maar al te vaak voor!
 • Cosmetica, deodorant, parfum, wasmiddel of zeep.
 • Antibiotica, de pil of zalf (misschien Cortison).
 • Nosode (Isopathie).
 • Een energetische blokkade.
Ik heb in mijn praktijk natuurlijk de beschikking over talloze dozen gevuld met testbuisjes. Elk testbuisje of ampul is met een of meerdere referentiestoffen gevuld.
Dit is een foto van een set testbuisjes. Hier is het meetpaneel met de meter en diverse schakelaars etc. van de BICOM afgebeeld.

Een foto van een set testbuisjes die gevuld zijn met diverse referentiestoffen.
Deze zijn voor allerlei metingen benodigd en inzetbaar bij zowel electroacupunctuur, de biotensor als wel bioresonantie-therapie.

Hier nog een foto van de Bicom2000.
Het meetpaneel met diverse schakelaars, potentiometers en LED's is nu veel duidelijker zichtbaar.

De cliënt helpt een handje ...


De therapie zal het noodzakelijke afvoeren van gevaarlijke of giftige stoffen uit het lichaam verbeteren. Om dit te bespoedigen adviseer ik u om twee liter lauwwarm water per dag te drinken. Het is sowieso verstandig ons lichaam dagelijks een flinke slok water aan te reiken.

Een sauna (wanneer u hier tegen kunt) of lekker warm bad zullen hier nog bij helpen. Na een behandeling kunt u het nuttigen van een alcoholische drank met voordeel beter enige uren uitstellen.
Tijdens het consult kan, met behulp van het bioresonantieapparaat, een flesje om te druppelen of huidolie gemaakt worden. Er kan ook een zogenaamde chip gemaakt worden. Deze wordt op de huid geplakt en kan enige weken blijven zitten. Deze druppels, olie en de chip bevatten dezelfde therapie-trillingen als de behandeling en worden aan de cliënt meegegeven om het effect van de behandeling nog verder te versterken. Het flesje of de chip moeten voor iedere vervolgbehandeling weer meegebracht worden.

Tot besluit


Bioresonantie therapie is een patiëntvriendelijke therapie die pijnloos is, want er worden geen naalden gebruikt, en daarom ook voor kinderen een ideale behandelings methode vormt. Tevens bestaat er geen electrisch gevaar. Het apparaat wordt gevoed vanuit een accu of batterij van slechts 12 Volt laagspanning. Er treden, voor zover na jarenlange praktijk bekend, geen schadelijke bijwerkingen op.

Tijdens het testen zijn mijn biotensor en het electroacupunctuur apparaat nog een nuttige aanvulling op het bioresonantieapparaat.

De reacties van het lichaam op deze resonantie therapie zijn niet bij een ieder exact gelijk. Dit is meteen ook de reden om het behandelen per cliënt zorgvuldig af te stemmen. Deze therapie zorgt er voor dat het lichaam aangezet wordt de zelfherstellende energie te mobiliseren en zo tot genezing te komen.

home • bioresonantie • biotensorcraniosacraalelectroacupunctuur
fytotherapiehomeopathiekleurenpunctuurorthomoleculairlinks
ayurvedanieuwscontactcurriculum vitaedisclaimertesten
• • • artikelenoverzicht van de websitelexiconzoeken • • •