Ayurveda preparaten en kruidenoliën van Holisan

Voor een gedegen indicatie kan ik natuurlijk een Ayurveda vademecum doorspitten. Dit zal ik zeker niet nalaten maar het uittesten van de verschillende enkelvoudige- of complexpreparaten geeft echter extra zekerheid hierbij. Een combinatie hiervan is zeer goed mogelijk en soms zelfs noodzakelijk.
De enkelvoudige- of monopreparaten, de woorden zeggen het al, zijn gemaakt van een enkel medicinaal kruid.
In het overzicht van de testmaterialen heb ik al geschreven (getikt) dat ik de lijsten met testmateriaal zou voorzien van wat extra tekst.

Hieronder vindt u de lijsten met totaal 111 Ayurvedische preparaten en Kruidenoliën die met behulp van deze testdozen van Holisan en de Bicom of met Electroacupunctuur uit te testen zijn.
Ook op deze pagina treft u weer een alfabetische volgorde aan. De links in het onderstaande tabelletje brengen u direct naar de pagina met de lijst van het gekozen onderdeel.
De originele pagina was nogal langlijvig geworden zodat ik heb besloten hem (of misschien haar?) op te splitsen. Het zijn er uiteindelijk drie geworden ...


De tabel met testampullen

Omhoog

• Complex preparaten (pagina 1)
• Mono preparaten (pagina 2)
• De kruidenoliën (pagina 3)


De complexpreparaten

Terug naar de tabel

De samengestelde- of complexpreparaten worden gecomponeerd uit verschillende kruiden. Dit kunnen er wel enige tientallen per preparaat zijn!
 • Abana.
  Dit natuurproduct reguleert de bloeddruk, zorgt voor een normale cholesterolspiegel en heeft een algemeen heilzame werking op het hart en de conditie van onze bloedvaten. Abana is gecomponeerd uit een groot aantal kruiden.

 • Alticon.
  Normaliseert de functies van de stofwisseling der weefsels, reinigt het bloed en de weefsels. Ook anti-allergisch toegepast bij aandoeningen van de luchtwegen, ook bij pollen of hooikoorts, de huid en de spijsvertering.

 • Arjuna rishta.
  De bast van de Arjuna levert ons een prima tonicum voor het hart, verlaagt ook bij angina pectoris de bloeddruk, werkt zeker bevorderend op de bloedsomloop en reguleert de hartfuncties zodat ook een beklemmend gevoel afneemt.

 • Avirayur.
  Avirayur versterkt het lichamelijke afweersysteem. Het is werkzaam tegen virussen en dood een schimmel of bacterie. Bewezen is ook de werking tegen onder andere ME, myalgische encefalomyopathie of encefalomyelitis en Candida albicans of candidiasis.

 • Avirayur HPA.
  Dit middel vormt een krachtige antioxydant en kan de lever goed ontgiften. Het weert ontstekingen, schimmels en parasitaire- of virale infecties. Zodoende kan het ook effectief worden ingezet tegen hepatitis B of HBV, hepatitis C of HCV en hepatitis E of HEV.

  Terug naar de tabel
 • Ayus Energy.
  De Energy variant van Ayus werkt energie verhogend en kan lusteloosheid of uitputting van het lichaam en de geest, denk aan zenuwuitputting en stress, verhelpen. Het is ook goed toepasbaar bij zwakte van de erectie, weefsels of spieren.

 • Ayus Forte Man.
  Speciaal voor de man is deze Ayus Forte samengesteld en werkt voornamelijk op de geslachtsorganen en urinewegen (genitaliën). Het middel voedt het weefsel, verbetert de doorbloeding en is werkzaam, ook als afrodisiacum, tegen impotentie.

 • Ayus Forte Woman.
  De samenstelling van deze Ayus Forte is afgestemd op de vrouwelijke organen. Dit complex heeft een deels andere samenstelling dan dat voor de man. Het verbetert de vruchtbaarheid, melkvorming en zorgt voor een regelmatige menstruatie.

 • Bronchicyl.
  Dit middel werkt tegen ontstekingen, vermindert de vorming van slijm, zwelling van het slijmvlies en lost slijm op. De luchtpijp ontspant zodat het dus ook toepassing vindt bij bronchitis, kortademigheid en astmatische aandoeningen.

 • Cerebex.
  Het zenuwstelsel in het algemeen vindt baat bij het toepassen van Cerebex capsules. Het sterkt de zenuwen en het zenuwweefsel, gaat angsten en overspannenheid tegen.

  Terug naar de tabel
 • Cerebex liquid.
  Voor een deel is de 'liquid' qua samenstelling anders dan de capsules. Het middel geeft ontspanning, kalmeert en helpt bij slaapstoornis en nervositeit. Verdere toepassingen zijn examenvrees, prikkelbaarheid, concentratiestoornis en huilen.

 • Chitrak vati.
  Dit kruidencomplex helpt bij een algehele ontgifting en opruiming van afvalstoffen in het lichaam. Het bevordert tevens de omzetting van de restanten van de stofwisseling in de weefsels. Er treedt een verhoging van de verbranding op en de opgehoopte toxines worden afgevoerd.

 • Colayur.
  Deze combinatie van kruiden kan een prima schoonmaak van ons maag- en darmkanaal in gang zetten. Niet volledig verteerde voeding wordt opgeruimd. Het vermindert een slechte spijsvertering of wel indigestie, de neiging tot constipatie, winderigheid, een opgeblazen gevoel, gasophoping (winden laten) en de kans op kolieken.

 • Cystone.
  Dit kruidenpreparaat werkt tegen blaas- en nierstenen en desinfecterend op de nieren of urinewegen. Verder helpt het bij pijnlijk of moeilijk plassen (dysurie of dysuria) en gaat vergroting van de prostaat tegen.

 • Deparayur.
  Dit middel weert ontsteking en koorts en werkt tegen verschillende vormen van diarree. Ook geeft het ondersteuning bij ontsteking van de dikke darm of colon (colitis) en colitis ulcerosa, een colitis met afscheiding van bloed en etter.

  Terug naar de tabel
 • Duranim.
  Dit preparaat heeft een breed gebied aan toepassingen. Het bestrijdt een groot aantal virussen, bacteriën en schimmels. Bij een ontsteking of tijdens een infectie wordt het immuunsysteem opgepept. Het werkt tegen parasieten, is verkoelend, ondersteunt bij een behandeling met antibiotica en reinigt het bloed.

 • Ferro-Smilin.
  In het geval dat het slikken van een 'ijzerpil' niet aanslaat verschijnt Ferro-Smilin ten tonele. Hierin zijn vijf lang bekende ijzerpreparaten samengevoegd die de aanmaak van bloedlichaampjes en de opname van sporenelementen en mineralen verbetert.

 • Gasex.
  Het Gasex preparaat bevordert de spijsvertering, is windverdrijvend (carminativum) en beschermt de maag. Het bestrijdt brandend maagzuur, misselijkheid, oprispingen, kramp en een opgeblazen gevoel door gasvorming of ophoping in de darmen (flatulentie).

 • Geriforte liquid.
  Deze Geriforte kruidendrank, waarin veel verschillende kruiden verwerkt zijn, regenereert en geeft ons weer meer vitaliteit en uithoudingsvermogen. Het middel gaat vroegtijdige veroudering tegen en versterkt de werking van de organen.

 • Geriforte tablet. Dit is Geriforte in tabletvorm, zie verder hierboven bij liquid.

 • Herbolax.
  Deze mix van kruiden helpt bij verstopping of hardlijvigheid (constipatie of obstipatie) en verbetert de stoelgang door het zachter maken van de ontlasting. Herbolax bevordert het afscheiden van gal en het samentrekken van maag- en darmwand (peristaltiek).

  Terug naar de tabel
 • Kanug.
  Dit product verbetert de functies van de alvleesklier, gal en de lever. Kanug reguleert de schildklier en heeft tevens een afvoerende en reinigende werking.

 • Kisol.
  Dit middel werkt via de stofwisseling positief uit op allerhande huidaandoeningen. Denk hierbij aan meeëters of comedo, een vette huid, huiduitslag, roodheid van de huid (erytheem of erythema) en een te hoge talgafscheiding.

 • Liv.52.
  Bij storingen aan de lever en de verwerking van voedingsstoffen in ons lichaam (dit is assimilatie) kan 'Liv.52' ingezet worden. Het kan aanvullend toegepast worden bij een behandeling tegen een verslaving aan alcohol of drugs.

 • Liv.52 liquid. Dit is Liv.52 als drank, zie verder hierboven.

 • Livocin capsules.
  Deze capsules zijn een prima middel bij storingen aan de lever samen met de gal. Livocin gaat ontstekingen aan de lever tegen en reguleert de werking van de galwegen.

 • Livocin liquid.
  Deze kruidendrank wijkt qua samenstelling duidelijk af van Livocin capsules. De liquid regenereert de cellen van de lever (hepatocellulair) en zorgt door middel van detoxificatie voor een geleidelijk herstel van veel functies in het lichaam.

  Terug naar de tabel
 • Lukol.
  Bij diverse vrouwen- of gynaecologische ziekten zoals een onregelmatige menstruatie kan Lukol zeer goed toegepast worden. Het versterkt de spieren en het weefsel van de baarmoeder en heeft voor het slijmvlies en de baarmoederhals een bacteriën dodende of antiseptische werking.

 • Natuline.
  Zonder begeleidende klachten van vermoeidheid kan met het Natuline preparaat vermindering van het gewicht (overgewicht) of afslanken bereikt worden. Het zorgt voor de afbraak van restanten uit de stofwisseling, verbetert de vetstofwisseling en ook de verbranding.

 • Ostayur.
  Toegevoegd calcium van organische komaf en verschillende kruiden maken Ostayur goed toepasbaar bij osteoporose.

 • Pancrayur.
  Het Pancrayur preparaat kan gebruikt worden bij niet hevige vormen van diabetes en een tekort aan insuline. Het verbetert de suikerstofwisseling, verlaagt de bloedsuikerspiegel en herstelt de vroege fase van de afscheiding van insuline.

 • Pavitrayur.
  Pavitrayur vindt een indicatie bij allerlei vormen van een huidaandoening. Het bevordert de vorming van de bovenste laag van de huid en de slijmvliezen (epitheel of epithelium), werkt antiseptisch, weert ontstekingen en heelt wonden. Het kan zodoende worden toegepast bij psoriasis, netelroos of netelkoorts (urticaria), roos op het hoofd en ook wondroos of belroos (erysipelas).

  Terug naar de tabel
 • Pavitrayur forte.
  De 'forte' Pavitrayur heeft een krachtiger werking door de bereiding van de kruiden met geklaarde boter of ghee. Deze speciale bereiding zorgt voor een betere opname door de lichaamscellen.

 • Pentakof.
  Dit middel wordt toegepast bij moeilijkheden met de luchtwegen zoals hoest, hoest met slijm, heesheid en verkoudheid. Het werkt antiseptisch, verzachtend, lost slijm op en neemt de hoestprikkel weg.

 • Pilex.
  We gebruiken Pilex om een bloedstuwing of congestie in het gebied van de anus en de endeldarm of rectum te verminderen. Het is werkzaam tegen aambeien (hemorroïde of haemorrhois en gewestelijk: speen) inwendig in de anus of uitwendig. Met een zacht laxerende werking gaat dit middel infectie, jeuk, slijm en bloedingen te lijf en bezit een vaatversterkende eigenschap.

 • Punar.
  Het Punar preparaat laat zich goed gebruiken bij aandoeningen aan de lever en nieren. Ten eerste bevordert het de productie van urine (diureticum), werkt ontgiftend en zorgt voor een betere nierdrainage.

 • Renayur.
  Ook dit preparaat versnelt de urineproducte (diureticum) en is goed voor het functioneren van de prostaat en remt de vergroting hiervan af. Renayur ondersteunt de afbraak van nierstenen en gaat de vorming hiervan tegen.

  Terug naar de tabel
 • Rog Nashak.
  Wanneer het er om gaat het bloed te ontgiften staat Rog Nashak vooraan. Het bloed kan bacterieel, parasitair, viraal of door een schimmel verontreinigd zijn. Gifstoffen van binnen uit (endogeen) of ontstaan door oorzaken van buitenaf (exogeen) worden aangepakt. Dit preparaat heeft een uitgebreide formule aan werkzame stoffen.

 • Rumayu.
  Dit middel vindt zijn toepassing bij allerlei aandoeningen van reumatische aard. Het is ontstekingsremmend, vermindert pijn en ontstekingen bij reumatische gewrichtsklachten, artritis of arthritis en jicht. Verder ruimt het afvalstoffen op en vindt er een verhoogde uitscheiding van urinezuur plaats.

 • Saminayur.
  Dit preparaat is speciaal samengesteld voor het verbeteren van de spijsvertering en de darmflora. Het weert ontstekingen van het darmslijmvlies zodat het zich goed laat inzetten bij colitis ulcerosa.

 • Santil.
  Het Santil kruidenpreparaat biedt een reinigende, ontstekingsremmende en regulerende werking op de darmen en is wormdrijvend (vermifugum of anthelminthicum).

 • Saptamlo.
  Deze samenstelling van kruiden dient de ogen en is werkzaam op de oogzenuwen en oogspieren. Na langdurige inspanning van de ogen wordt de vermoeidheid, jeuk of een branderig gevoel verdreven. Het verbetert de bloedcirculatie, werkt zenuwsterkend en geeft de ogen weer vitaliteit.

  Terug naar de tabel
 • Septilin.
  Deze kruiden zorgen voor een snelle afweer tegen acute en chronische infecties van de luchtwegen en KNO- (keel-, neus- en oor-) ontstekingen. Het werkt bij een verstopte neus, hardnekkige hoest en helpt bij het ophoesten van slijm.

 • Siropal.
  De kruidensamenstelling Siropal werkt speciaal aan vernauwing in en doorbloeding van aders wat onder andere gevoelloosheid en tintelen van ledematen tot gevolg heeft.

 • Sudak.
  Het Sudak preparaat vergroot de afweer tegen plaatselijke infectie of ontsteking en wordt ook toegepast bij griep en verkoudheid waarbij het koortsverlagend werkt. De verdere werking is urinedrijvend, bestrijdt bacteriën, doodt zwam en schimmel (fungicide).

 • Trifagul.
  De werking van Trifagul verlaagt het cholesterolgehalte, verhoogt de vetverbranding, reinigt het vaatstelsel met de weefsels en het spijsverteringskanaal. De stofwisseling wordt gestimuleerd en vormt zo een algehele reinigingskuur.

  Terug naar de tabel
 • Trifala churna.
  Dit middel doet het opstapelingseffect van giffen uit onze stofwisseling teniet. Het verbetert de stofwisseling, absorbtie en darmwerking. Verder kan het gebruikt worden bij gasvorming in de darmen of een opgeblazen gevoel, een onregelmatige stoelgang en de neiging tot verstopping of constipatie.

 • Trikatu.
  Trikatu zorgt voor een goede spijsvertering en opname van voedingsstoffen. De kruiden verminderen de vorming van slijm (betekent dus makkelijker ademhalen), verbeteren de stofwisseling, breken reststoffen in het lichaam af, en hebben een gunstige uitwerking op de bloedsomloop.

 • Yogral.
  Het Yogral ayurvedisch preparaat vermindert pijn, spierkramp, zwellingen en stijfheid bij lichte aandoeningen aan gewrichten en spieren.

Deze testdozen bieden ons de mogelijkheid een Ayurvedisch preparaat of kruidenolie grondig uit te testen. Het uittesten hiervan doen we met het Bioresonantie- of Electroacupunctuur-apparaat. Verschillende preparaten laten zich uitstekend combineren zodat een nog veel krachtiger werking verkregen wordt.
De enkelvoudige- of monopreparaten vindt u op pagina 2.

Naar de Monopreparaten pagina pagina 2
Omhoog