De Oligo-testset

Deze testdoos van Totaal Balans bevat de ampullen waarmee een aantal zogenaamde Oligo-elementen te testen zijn.
Oligo betekent gering of weinig. Het menselijk lichaam bevat, net als bij de sporenelementen en mineralen, maar betrekkelijk weinig van deze elementen. Ze zijn echter toch belangrijk. Voor een goed functioneren en gezondheid moeten we er niet te weinig maar ook niet teveel van in ons lichaam hebben.
Op het overzicht van de, voor de dagelijkse praktijk ter beschikking staande, testmaterialen staan alle dozen die speciaal samengesteld werden voor testdoeleinden.

Hieronder vindt u in tabel-vorm de lijst met de oligo-elementen die met behulp van deze testset en de Bicom of met Electroacupunctuur uit te testen zijn. Het symbool van de elementen staat tussen haakjes vermeld, soms ook met een andere benaming erbij.

Omhoog

Testampul: Associaties en beschrijving:
Aluminium (Al) Alvleesklier, bloed, cysten, eierstokken, intellectuele achteruitgang, lever, mongolisme, neuro vegetatieve dystonie, nieren, onrust, oververmoeidheid, prikkelbaarheid, slapeloosheid, spieren en teelballen. Aluminium komt veel voor in moedertje aarde, het is licht en oxideert snel en vormt zo een hard beschermend laagje aan de buitenzijde.
Argentum (Ag of zilver) Besmettelijke reuma, catarre aan het strottenhoofd, ontsteking van de stembanden en stafylokokken. Zilver is het bekende glanzend witte metaal dat op den duur door de vorming van zilversulfide donker kleurt. Sommige mensen gaan dan vervolgens braaf poetsen. Verbindingen met zilver worden in de fotografie gebruikt, de edelsmid maakt er iets moois van en we zien het soms als tafelzilver.
Arsenicum (As of arseen) Algehele uitputting, artritis, artrose, bloedarmoede, bloedvaten, haarverlies en schilfertjes. Het element arsenicum, een grijze kristallijne stof, kennen we als insecticide en rattenkruid, een zwaar vergif. Als toepassing in de geneeskunde kennen we verschillende verbindingen.
Aurum (Au of goud) Aambei, aandoeningen aan het hart, aorta en kransslagader, benauwdheid, bloedtoevloed in het hoofd, hoge bloeddruk, reuma, spataderen en weefselverkalking. Goud is een voornaam en edel metaal, in zuivere vorm is het 24 karaat. Het is goed te bewerken en wordt vaak, gelegeerd met koper, in sieraden toegepast.
Barium (Ba) Aderverkalking, kalkstofwisseling en kindsheid. Het element barium is een gemakkelijk te smelten metaal en kan in legeringen gebruikt worden maar komt weinig voor.
Beryllium (Be) Bijnieren, bijschildklieren, hart en vaten, hypofyse, prostaat en slokdarm. Dit metaal element lijkt op aluminium maar is wat harder. Het is een licht, zilverwit, moeilijk te smelten metaal wat toegepast kan worden in legeringen en als antioxidatie middel.
Bismuth (Bi of bismut) Amandelontsteking, keelontsteking, klieren, maag, ontsteking aan de karteldarm (colon) en de spijsvertering. Verder ook ontstekingen aan keel, neus en oren. Bismut is een roodkleurig bros metaal wat in vrije vorm voorkomt maar ook gewonnen wordt uit erts. Het vindt onder andere toepassing in legeringen, de geneeskunde en in kosmetische producten.
Borium (B of boor) Kalkstofwisseling, keelontsteking, maagslijmvlies, mondzweer, ontsteking van de mondslijmvliezen, spijsvertering, spruw, toevallen, tongblaar (aften contagiosa of epidemica) en verlammingen. Boor is een hard, tamelijk bros, metalloïd dat niet vrij in de natuur voorkomt.
Bromium (Br of broom) Krampachtige hoest, slapeloosheid, toevallen en zenuwaandoeningen. Het donkerrode, vloeibare en zeer giftige bromium is een halogeen met een onaangename geur. Verbindingen van broom worden in de fotografie en als geneesmiddel toegepast.
Cadmium (Cd) Chronische neusverkoudheid, drankzucht, gastro-hepatische ontsteking, roken, verlammingen en het zenuwstelsel. Cadmium lijkt veel op zink en is tevens een nevenproduct hiervan tijdens de opwerking. Het wordt onder andere gebruikt ter bescherming van andere metalen tegen roest.
Caesium (Cs of cesium) Artrose, het bloed, grote angst, hartstoornis, krampachtige hoest, neerslachtigheid, nierstenen, overgevoeligheid, reuma, slapeloosheid, uremie en de vochthuishouding. Cesium is een zacht, zeldzaam alkali-metaal en zilverwit van kleur. Het wordt onder andere gebruikt als katalysator en in elementen die lichtgevoelig zijn.
Calcium (Ca) Bloedvaten, borstvoeding, botontkalking (osteoporose), groei, kalkstofwisseling, reuma, spierkrampen, tandbederf, zenuwstelsel en zwangerschap. Ook calcium is een wit, tamelijk zacht metaal met een betrekkelijk laag smeltpunt. We treffen veel calcium in onze aardkorst aan.
Carbon (C of koolstof) Kalkstofwisseling, karteldarmontstekingen, lever, maag- en darmstoornissen, witte bloedcellen (leukocyten) en het zenuwstelsel. De voornaamste plaatsen waar we het element koolstof vinden hebben hun oorsprong in levende materie zoals kalksteen en krijt maar ook in het dolomiet mineraal. Het is moeilijk te bewerken.
Cerium (Ce) Darmen, keelontsteking, maagslijmvliesontsteking, mondzeer, de ogen, spijsvertering, tongblaar (aften contagiosa of epidemica) en het zenuwstelsel. Het bruin gekleurde zeldzame metaal cerium is zacht en smeedbaar. Het wordt onder andere gebruikt als katalysator en in verschillende legeringen.
Chromium (Cr of chroom) Abnormale dorst, alvleesklier, jeuk, neerslachtigheid, suikerafscheiding in de urine, suikerziekte, vetstofwisseling en winderigheid. Het element chroom is een glanzend zilverwit en zeer hard metaal dat goed bestand is tegen corrosie. Het komt in de natuur veel voor in de vorm van chroomijzersteen. We gebruiken het bijvoorbeeld voor het verchromen van voorwerpen en in diverse legeringen.
Cobalt (Co of kobalt) Aambeien, aderkramp, angst, artritis, cellulitis, gezwellen, hartkloppingen, de hik, hoge bloeddruk, hoofdpijn, kalmerend, lucht in maag en darm, menstruatieklachten, slagaderontstekingen, spataderen en zwaarlijvigheid. Kobalt is een sterk glanzend grijsachtig metaal dat onder andere gebruikt wordt in legeringen.
Cuprum (Cu of koper) Beentuberculose, cellulitis, de geslachtsorganen, griep, kramp, leverklachten, leverstoornissen, maagaandoeningen, neoplasie, polyarthritis, reuma, schurft, tendensen van kanker, virussen, wervelaandoeningen en zwaarlijvigheid. In zuivere toestand is koper een roodachtig-bruin metaal. Het wordt onder andere gebruikt in legeringen, zoals brons en messing, en electrische leidingen. Het is goed te bewerken en te vormen zodat we er allerlei voorwerpen van kunnen maken.
Dysprosium (Dy) Blaas, frigiditeit, het gehoor, de huid, het kraakbeen, de nieren, de spijsvertering, het zenuwstelsel en het zicht. Het zilverwitte element dysprosium is een der zeldzame aarden, het is zacht en vormbaar.
Erbium (Er) Ademhaling, astma, bloedvaten, diabetes, emfyseem, huidtonus, de spijsvertering en het zenuwstelsel. Erbium komt samen met andere zeldzame aarden voor. Het zilverwitte element is smeedbaar en zacht.
Europium (Eu) Blaas, galstenen, intestinale rottingsverschijnselen, nieren, prostaat, spijsvertering, urinewegen en zwaarlijvigheid. Ook europium behoort tot de reeks van zeldzame aarden.
Ferrum (Fe of ijzer) Abnormale menstruatiebloedingen, artritis, bleekheid, bloedarmoede, bloedkanker, groei, herstel na ziekte en reuma. IJzer wordt in vele ertsen op aarde gevonden, dit ook in grote hoeveelheden. De kleur van het zachte zuivere ijzer is zilverwit.
Fluor (F) Borstklier, botvergroeiing, calciumopname, cysten, de heling van wonden, osteoporose, schildklier, spataderen en tandbederf. Fluor behoort tot de halogenen en komt in vele mineralen voor. Het is een krachtig oxidatie-middel.
Gadolinium (Gd) Cysten, fibroma's (fibroom), kalkstofwisseling, nivelleert de bijnieren, tumoren en de ziekte van Crohn. Het element gadolinium behoort tot de zeldzame aarden.
Gallium (Ga) Gebrek aan eetlust, longtuberculose, de neiging tot bloedspuwing (hemoptyse) en een zwakke polsslag. Gallium is een wit metaal met een laag smeltpunt. Het wordt onder andere toegepast in de fabricage van halfgeleiders.
Germanium (Ge) Hoge bloeddruk, neoplasie (neoplasma), ontkalking, rachitisme en Syphilis (syfilis) aandoeningen. Het element germanium is een grauw-wit, bros en hard, metalloïd.
Hafnium (Hf) Depressies, kalkstofwisseling, lymfe, het oplossen van galstenen, sinusitis, tanden, vaatstelsel, zenuwstelsel en de ziekte van Crohn. Hafnium is een moeilijk te bewerken metaal der zeldzame aarden.
Holmium (Ho) Bloedvaten, diabetes, hypothyreoïdie, kanker, krampen, oedeem, ontkalking, osteomyelitis, de ziekte van Crohn, zware benen en zweren. In de reeks van zeldzame aarden komen we ook holmium tegen.
Indium (In) Galstenen, hormonale insufficiëntie, huidaandoeningen, ovaria en testes. Indium is een week, zilverwit metaal, toegepast in bijvoorbeeld legeringen.
Iodum (I, jodium of jood) Aderverkalking, alvleesklier, bloeddruk, bloedstolling, hypofyse, milt, onvruchtbaarheid, schildklier en zwaarlijvigheid. Het jodium element behoort tot de halogenen. Het wordt gebruikt in sommige geneesmiddelen. Het komt in zeewater voor, waar het in verschillende levende organismen opgehoopt wordt in de vorm van jodaten en jodides.
Iridium (Ir) Aften, amandelen, beendergestel, bloedsomloop, galproductie, longen, maag, prostaat, uitwendige geslachtsorganen en vezelachtige gezwelvorming. Iridium wordt gebruikt om contacten harder te maken en verwerkt door de edelsmid. Het is goed bestand tegen corrosie.
Kalium (K) Artrose, bijnieren, blaascontrole, cellulitis, reuma, slijmvliezen, spierspanning, vochthuishouding, het zenuwstelsel en zwaarlijvigheid. Kalium is een zacht, zilverwit glinsterend alkalimetaal.
Lanthanum (La of lanthaan) Blaren of zweren in de mond, bloeddruk, darmen, keelontsteking, maagslijmvlies en oogdruk. Ook lanthaan behoort tot de zeldzame aarden en wordt aangetroffen in veel mineralen.
Lithium (Li) Dementie, gedragsstoornissen, grote angst, jeuk, kalkstofwisseling, labiliteit, manie, neerslachtigheid, nierstenen, onrust, onverschilligheid, overgevoeligheid, reuma, slapeloosheid, uremie en willoosheid. Lithium is een licht metaal uit de groep der alkalimetalen. Nuttig bij de organische synthese is dat lithium ook een grote reeks van aryl- en alkylverbindingen met organische verbindingen vormt.
Luthetium (Lu of lutetium) Ademhaling, hersencellen, hypoglykemie (hypoglycaemie), kalkstofwisseling, lymfesysteem, stotteren, tanden en het zenuwstelsel. Het lutetium element behoort tot de groep der zeldzame aarden.
Magnesium (Mg) Bedplassen, borstvoeding, darmstoornissen, demineralisatie, hartaandoeningen, hartkrampen, groei, kalkstofwisseling, menstruatieproblemen, onvruchtbaarheid, pijn, prostaat, spasmofilie, vaatkrampen, wratten, zenuwontsteking, zenuwstelsel en zwangerschap. Magnesium is een sterk glanzend en licht metaal uit de groep van aardalkalimetalen. Het komt in veel mineralen voor.
Manganum (Mn of mangaan) Artritis, astma, bedeesdheid, dynamisme, geheugenstoornissen, gevoeligheid, hersendruk, huiduitslag, krachteloosheid in de ochtend, krampachtigheid, neusverkoudheid, optimisme, paradoxale vermoeidheid die door beweging verbetert, prikkelbaarheid, Quincke's oedeem (angio-oedeem), strijdlustigheid, vluchtige arthralgia (artralgie) en het zenuwstelsel. Het element mangaan is in zuivere toestand een zeer broos, grauwachtig wit en hard metaal.
Mercurius (Hg of kwik) Ontstekingen van de kaakholte of een wortelkanaal, een toxische belasting door amalgaam en het zenuwstelsel. Kwik is de verkorting van kwikzilver, een zilverkleurig metaal dat bij een normale temperatuur vloeibaar is. Het wordt onder andere toegepast in thermometers en amalgaam in de tandheelkunde. Als conserveringsmiddel en fungicide kunnen we gebruik maken van kwikverbindingen.
Molybdeen (Mo) Abnormale vermoeidheid, bloedarmoede, neoplasie en uitputting. Het element molybdeen is zilvergrijs van kleur en komt in de natuur voor als molybdeenglans, een verbinding met zwavel.
Neodymium (Nd) De-chloreringskuur, huid, hypertensie, kanker, kwaliteit van het bloed, leukemie, mycose, vergemakkelijkt de synthese van vitamine D. Ook het neodymium element behoort tot de zeldzame aarden.
Nickel (Ni of nikkel) Alvleesklier, cellulitis, lever, neoplasie, suikerziekte en zwaarlijvigheid. Nikkel is een glanzend, zilverkleurig en smeedbaar metaal. Het komt in de natuur voor als het sulfide en het silicaat. Nikkel kan onder andere gebruikt worden als katalysator bij de hydrogenering van alkenen in de bereiding van margarine.
Niobium (Nb) Acne, astma, blaas, depressie, eczeem, emfyseem, fibroma's, gehoor, hartlijden, huid, is gevonden in associatie met Tantalum, multiple sclerose, myocardinsufficiëntie, nachtblindheid, nieren, psoriasis, verbening, verdichting, ziekte van Parkinson. Niobium noemen we ook wel nioob. Het is een glanzend, staalgrijs metaal.
Osmium (Os) Alvleesklier, beenderverdichting, bijnieren, blaas, borstklieren, dikke darm, dunne darm, galblaas, geslachtsorganen, nierstelsel, prostaat en de zenuwvlecht. Osmium heeft een blauwwitte kleur, wordt vaak bij platinum aangetroffen en er kan gemakkelijk poeder van gemaakt worden. Osmiumzuur wordt gebruikt voor het aantonen van vet in weefsels.
Palladium (Pd) Benen, bloedsomloop, buikvlies, gehemelte, hart, lever, luchtwegenstelsel, neus, slijmklieren en het zenuwstelsel. Het palladium element is een blauwachtig wit metaal wat onder andere als katalysator bij hydrogeneringsreacties toegepast wordt.
Phosphorus (P of fosfor) Astma, geheugenverlies, hartzwakte, hersenzwakte, parathyroidale stoornissen, spasmofilie, spierzwakte en tetanus. Fosfor lijkt, chemisch gezien, op stikstof en komt in de natuur veel voor. Het heeft een belangrijke rol in het metabolisme, de werking van de spieren en vormt een onmisbaar bestanddeel in de botten en weefsels.
Platinum (Pt of platina) Eetstoornissen, suikerziekte en syfilitische aandoeningen. Platina is een zilverwit edel metaal. Het komt vrij in de natuur voor maar ook samen met andere elementen.
Plumbum (Pb of lood) Het leervermogen, neoplasie, syfilitische aandoeningen en het zenuwstelsel. Het element lood is een grijs, zacht metaal. In verschillende mineralen komt lood in kleine hoeveelheden voor.
Praseodymium (Pr) Bijnieren, bloedsomloop, borstontwikkeling, constipatie, dunne darm, hart, hypofyse, hypothalamus, lever, maagingang, rectum, spataders, traanklieren, zenuwen van de lenden en het zenuwstelsel. Praseodymium behoort tot de zeldzame aardmetalen. Het is zacht en smeedbaar en komt samen met andere zeldzame aarden voor.
Rhenium (Re) Botten, hart, huid, ingewanden, lymfestelsel, ogen, psoriasis, slagaders, spijsvertering, vaatstelsel, weefsels en het zenuwstelsel. Rhenium lijkt in chemisch opzicht op mangaan, het is een zeer zeldzaam metaal.
Rhodium (Rh) Angio-oedeem (Quincke's oedeem), darmen, dunne darm, hart, longen, luchtpijp, ogen, prostaat, slokdarm, stelsel van luchtwegen, strottenhoofd (larynx) en het zenuwstelsel. Rhodium is een metaal uit de groep van platinametalen. Het is goed bestand tegen corrosie en moeilijk te bewerken.
Rubidium (Rb) Alvleesklier, benen, blaas, borstklieren, borstontwikkeling, borstvoeding, keel, krampen, lever, mannelijke geslachtsorganen, milt, neusverkoudheid, nieren, oren, prostaat, rectum, sinussen en het zenuwstelsel. Rubidium is een zilverwit, zacht element uit de groep der alkalimetalen. We treffen het, in kleine hoeveelheden, aan in verschillende silicaatmineralen.
Ruthenium (Ru) Alvleesklier, beenderen, bijnieren, bijschildklieren, buikvlies, geslachtsorganen, halsslagader, hart, lever, milt, nieren en het zenuwstelsel. Ook ruthenium is een element uit de groep der platinametalen. Het is een poreus, zeer zeldzaam en grauwachtig wit element.
Samarium (Sm) Alvleesklier, blaas, buikvlies, halsslagader, hoofdpijn, hypofyse, hypothalamus, lever, longen, milt, onder de tong gelegen klieren, pylorus en het zenuwstelsel. Het element samarium behoort tot de reeks zeldzame aarden.
Scandium (Sc) Darmen, diverse besmettingen, keel, maagslijmvlies, mondzweer, neoplasie, ogen, slechte spijsvertering bij nerveuze personen, tongblaar (aften contagiosa of epidemica) en het zenuwstelsel. Scandium is een licht, zilverwit element wat verwant is aan aluminium. We vinden het ook in vele mineralen.
Selenium (Se of seleen) Bijnieren, bloedarmoede, detoxificatie, huid, kanker, leukemie, neoplasie en de nieren. Het element selenium is een op metaal gelijkende stof dat in verschillende vormen voorkomt.
Silicium (Si) Arthrotuberculose, cysten, hoge bloeddruk, huid, rachitis en de vorming van cholesterol. Silicium is een bros, hard, op metaal gelijkend element dat grijs van kleur is. Er zijn van silicium een groot aantal organische verbindingen bekend.
Stannum (Sn of tin) Besmetting met staphylococcen, huid, keel, luchtholte, ME, neoplasie, ontgiften na gebruik van antibiotica, oorontstekingen, rugklachten, tuberculose en vermoeidheid. Tin is een glanzend, zeer week en rekbaar metaal dat een blauw-witte kleur en laag smeltpunt heeft.
Stibium (Sb of antimoon) Acute reuma, artrose, bronchitis, chronische leverontsteking, chronische neusverkoudheid en de prostaat. Antimoon of antimonium is een blauwachtig-wit metaal dat in twee verschillende vormen voorkomt. We vinden het in veel mineralen.
Sulfur (S of zwavel) Acute reuma, allergie, huidziekten, kwaliteit van het maagzuur, leverontsteking (chronische), neusverkoudheid (chronisch), prostaat en de spijsvertering. Het element zwavel is een broze, licht ontvlambare, kristallijne stof die geel gekleurd is. In de natuur vinden we deze stof vooral in vulkanische gebieden en in gebonden vorm in tal van mineralen.
Tantalum (Ta of tantaal) Botten, huid, kraakbeen, luchtwegenstelsel, vrouwen ziekten en zenuwziekten. Tantaal of tantalium is een rekbaar, sterk, gemakkelijk te bewerken en goed tegen corrosie bestand metaal dat wit van kleur is. Het wordt onder andere gebruikt voor instrumenten in de chirurgie en tandheelkunde.
Tellurium (Te, telluur of tellure) Appendix, dikke darm, halsslagader, nachtmerries, oorspeekselklier, rectum, reuma, slapeloosheid en de uitwendige geslachtsorganen. Tellurium komt vrij in de natuur voor en in een vorm die gebonden is aan metalen. Het is een bros en wit metaal.
Terbium (Tb) Cerebrale asthenie, evenwicht, geheugenverlies, jeuk, lever, manies, nierstenen, pancreas, uremie en het uro-genitale stelsel. Terbium is een zacht en zilverwit element uit de groep der zeldzame aardmetalen.
Thallium (Tl of tallium) Astma, bijschildklieren, darmen, eierstokken, geslachtsorganen, hypofyse, kaakklieren, klieren, luchtwegenstelsel, middenrif, prostaat, sinussen, slokdarm, strottenhoofd, teelballen en het zenuwstelsel. Het grauwe, zachte, zwaar giftige metaal thallium is gemakkelijk te bewerken en lijkt erg op lood. Het werd vroeger gebruikt als middel om insecten en ratten te verdelgen.
Thorium (Th) Angina, diabetes, gastritis, geheugen, hypofyse, hyposthenurie (isosthenurie), hypothalamus, neoplasie, neuropsychiatrie, ogen, vermageringskuur en voor het uitdrogen van wratten. Het zware donkergrauwe thorium is een radioactief metaal.
Thulium (Tm of tulium) De energieverdeling in het lichaam, krampen, neoplasie en zenuwen. Het chemische element thulium is één van de zeldzame aardmetalen.
Titanium (Ti of titaan) Alle huidaandoeningen en besmettingen. Titanium wordt gebruikt in allerlei legeringen, het lijkt op tin en is broos en hard.
Uranium (U of uraan) Albuminurie, anemie, diabetes, gezwellen, intestinale toxines en seksueel onvermogen. Het zware en zeer harde metaal uranium is een radioactief scheikundig element.
Vanadium (Va) Angina, geheugen, hypofyse, hyposthenie, hypothalamus, maagslijmvlies, neoplasie, ogen, slankheidskuur, suikerziekte, vasthouden van calcium in de botten, versterkend, wratten en het zenuwstelsel. Het staalgrijze vanadium wordt veel gebruikt in metaallegeringen, het is zeer hard.
Wolframium (W of wolfraam) Alvleesklier, bijnieren, bijschildklieren, dunne darm, eierstokken, hypofyse, lever, milt, pylorus, rectum, rugwervels, spijsvertering en de teelballen. Het chemisch element wolfraam is zeer hard en nauwelijks gevoelig voor de inwerking van zuren.
Ytterbium (Yb) Bijnieren, bloedvaten, borstontwikkeling, hart, hypofyse, hypothalamus, lumbale zenuwen, opheffen van de bijwerkingen die de pil oplevert, pylorus, rectum en de traanklieren. Het zilverwitte, zachte en goed bewerkbare element ytterbium is een metaal der zeldzame aarden.
Yttrium (Y) Besmettingen van allerlei aard, darmen, keelontsteking, maagslijmvlies, mondzweren, neoplasie, ogen, slechte spijsvertering bij nerveuze mensen, tongblaren en het zenuwstelsel. Het element yttrium is een zeer zeldzaam ijzergrijs metaal.
Zincum (Zn of zink) Dementie, geheugen, impotentie, menstruatieklachten, overgangsklachten, prikkelbaarheid, psoriasis, slapeloosheid gepaard gaande met nachtmerries, slechte werking van het hersenaanhangsel, stoornissen van gal en lever bij nerveuze mensen, stuiptrekking, verlamming en verdoving. Het element zink is een blauwachtig wit metaal wat in koude toestand broos is. Het is te gebruiken in legeringen, reageert met basen en zuren terwijl zuurstof alleen de oppervlakte van het metaal aantast.
Zirconium (Zr, zirkoon of zirkonium) Appendix, bijnieren, bijschildklieren, blaas, buik, geslachtsorganen, hypofyse, ogen, oren, prostaat, slokdarm, speekselklieren, teelballen en het zenuwstelsel. Zirconium is een hard, wit metaal dat in staallegeringen toegepast kan worden en alleen in gebonden vorm in de natuur voorkomt.

De tekst voor deze testset is, met hier en daar wat correcties, overgenomen uit de bijgeleverde Totaal Balans documentatie en voorzien van extra wetenswaardigheden. Er kan met behulp van deze testset en de Bioresonantie of Electroacupunctuur een tekort dan wel ophoping van oligo-elementen vastgesteld worden.
Omhoog